Wat is PPC ?

In de kennisbank vind je allerlei informatie met betrekking tot GPT's en PTC's en nog veel meer.
Gesloten
Gebruikersavatar
Ray
Beheerder
Beheerder
Berichten: 339
Lid geworden op: 16 jan 2014 13:00
Locatie: Geldermalsen
Contacteer:

Wat is PPC ?

Bericht door Ray » 20 jan 2014 12:59

Pay per click (PPC) is een advertentiemodel dat wordt ingezet op zoekmachines, advertentie netwerken, en inhoudelijke websites en blogs, waar adverteerders slechts betalen als een gebruiker/bezoeker klikt op een advertentie en zo daadwerkelijk een bezoek brengt aan de website van de adverteerder. Adverteerders betalen voor sleutelwoorden waarvan zij verwachten dat hun klanten die intoetsen als ze een bepaald product of dienst zoeken. Als een gebruiker een woord gebruikt dat de adverteerder als sleutelwoord heeft opgegeven of als de gebruiker een relevante pagina op ene website bezoekt dan kan de advertentie van de adverteerder worden getoond. Deze advertentie worden meestal onder het kopje Sponsored links of Ads getoond naast of onder of boven de inhoud van de webpagina zelf. De webmaster kan zelf bepalen waar de advertenties komen te staan.

Pay per click advertenties kunnen ook worden getoond op inhoudelijke sites, zoals Nieuwswebsites en weblogs. De advertentienetwerken zoals Google AdSense en Yahoo! Publisher Network zullen dan aan de hand van de inhoud van de blog of het nieuwsbericht proberen relevante advertenties te plaatsen, zonder dat de gebruiker een zoekopdracht heeft hoeven geven.

Hoewel er vele bedrijven actief zijn in deze business zijn Google AdWords, Yahoo! Search Marketing, en Microsoft adCenter de grootste aanbieders van advertentieruimte in 2008.

Minimum prijzen per click, ook wel Costs Per Click (CPC) genoemd, variëren afhankelijk van de zoekmachine/search engine, maar zijn soms maar €0,01. Erg populaire zoektermen kosten meestal meer bij de grotere zoekmachines.

Begrijpelijkerwijs is dit systeem gevoelig voor klikfraude. hoewel Google en anderen wel beweren geautomatiseerde beveiliging hierop te hebben.

Bron : Wikipedia
------------------------------------------------------------------------
Het genie woont slechts één verdieping lager dan de waanzin.

Gesloten